No words my darling Prada

Pic: seaofshoes.typepad.com


Ja herregu. Kan nog inte riktigt beskriva hur jäkla fina jag tycker dessa är. Jag börjar bli ohälsosamt förtjust i Prada. Jag är inte rik och det gör så ONT när jag ser alla dessa vackra skor! De här är från höstkollektionen 2006, och bilden är hämtad från en som har råd med skönheterna - nämligen den lyckligt lottade, och dessutom galet vackra, Jane.

Beauty and style



Så vackert! Har ni inte redan upptäckt henne tycker jag att ni ska besöka Linadimoda. Galet vacker, grym stil och massor av fina bilder. 

Craquele Tote

 

Pic: raffaello-network.com

Den svarta, enkla och alldeles underbara väskan skulle jag vilja ha! Prada så klart :)

Ännu lite mer fantastisk är väl den vinröda väskan från Prada Handbags Fall - Winter 2009/10. För kring 18.000 kronor blir den din! Den blir alltså inte min... Men något liknande ska jag absolut hålla utkik efter!

Search and you will find




Chicy.se får reklam av många storbloggare. Personligen har jag inte riktigt förstått vilken tjusningen är. Men jag letade en stund och fann några riktigt fina juveler! De svarta platåerna är jag mest imponerad av. Dem vill jag ha!



Always in the lead




Pics: topshop.com


Tre utmärkta exempel på varför Topshop placeras bland mina favoriter!

Spetsbodyn är ju underbar - tänker mig den tillsammans med snortajta jeans eller en kort kjol och heltäckande svarta strumpbyxor... Sista bilden älskar jag! Två plagg med mönster man inte i en handvänding skulle kombinera, men tillsammans med avstickarna väska, slarvig frisyr och uppvikta ärmar är det SÅ snyggt!



Monkilove is forever and ever


Pics: monkiworld.com


Enkel, snygg och förlåtande. Den här kommer att go down som ett av säsongens bästa köp för mig - lätt.

She covers the dark ages too



Pic: erinfetherston.com



Se och njut! Erin Fetherston har varit min absoluta favoritdesigner sedan den här kollektionen, Höst/Vinter - kollektionen 2009. Jag blir bara mer och mer tagen av hennes kreationer! Skrolla ner och se lite från vårkollektionen för 2010.

Walk the Walk in Turquoise


Pics: nylonmag.com resp. min privata


De här turkosa läderpumpsen med peep toe köpte jag Second Hand på Humana för runt 50- lappen. Supersnygga till brunbrända ben! De får alltså chilla i garderoben i några månader till... Men de står synligt så att jag får se och bli glad vaaarje dag!



If you do it then do it right

 

Pics: people.com

Rachel Bilson - hon klär så bra i det jag gillar bäst! Korta klänningar/kjolar och så markerad midja och axlar. Gillar verkligen den vinröda kavajen med broderier, men den orangea blusen med spets är min favorit. Nog en av de snyggaste överdelarna jag sett!

Give me romance and I will accept




Marni Virtual Store är så bra på detaljer! Tygen - både de tunna och de grövre - är helt underbara! Priserna ligger ganska högt, så personligen nöjer jag mig med att titta och titta och titta...och det är ju alldeles gratis :)

Le Blog de Betty

Pics: leblogdebetty.com

 

Franska Betty har tillgång till enorma mängder kläder, och delar med sig av dem på sin blogg. Jag blir extremt inspirerad av hennes vackra bilder! Hon blandar skickligt nytt och gammalt med annorlunda accessoarer. 10 points!


A thing for Prada

Pic: seaofshoes.typepad.com

Pic: seaofshoes.typepad.com

www.instyle.com


Malin Åkerman bar de röda skönheterna från Pradas höstkollektion på premiären av The Propsal. Jag kan inte med ord beskriva hur vackra jag tycker de är... De är fulländade, helt enkelt. Jag skulle slänga mig framför en bil för att rädda dem. Seriöst.

Four times Erin equals beauty overload



Pics: erinfetherston.com


Erin Fetherstons Spring 2010- kollektion är helt i min smak! Det är kvinnligt, visar MYCKET ben, markerar midja och är sött samtidigt som allting känns lagom sofistikerat. De svala färgerna gör att jag längtar till våren då man får (visst får man..?) frossa i vårkläder!



Dubble or nothing

Pic: urbanoutfitters.com

Dubbelknäppning är något som prytt mycket jag fastnat för på sistone! Det är 80- talet som spökar för mig, och det är ju inte så konstigt med tanke på hur alla catwalks - och således också alla skylfönster - ser ut just nu. Den hjärtformade väskan från Urban Outfitters fungerar nästan som smycke på bilden ovan.




Pics: mina privata


Den här gröna skönheten med dubbelknäppning, är en av mina favoritblusar just nu. Jag har hittat den bland min mammas gamla kläder från 80- talet. Hon bar den tillsammans med en tillhörande långkjol, men den skippar jag! Istället kombinerar jag blusen med det vita skärpet på bilderna och vita kostymbyxor eller svart, kort kjol och svarta strumpbyor+ svarta klackar. En vit handväska i läder brukar få knyta samman det hela!

In our hearts too, oh Ataturk

Istanbul är ett paradis för den som älskar shopping! Den stora basaren med vad som känns som miljoner butiker, är fantastisk. Det är en fullständig färg - doft- och folkexplosion! Ett hett tips alltså. Nära Taksim Square finns ett kvarter med flera små privatägda butiker. I en av dem fastnade jag länge!

 

Vackra herrskor

Just the way you like it

Att sy en kjol är faktiskit lättare än vad man kan tro! Man kan välja i princip vilket tyg som helst, bara det faller snyggt. En bit resårband, några raksömmar och ett något pilligt jobb med att få till ett snyggt band att knyta under bysten (jag gillar kjolar som sitter högt!) - svårare än så är det inte!

Köp ett tyg och ta till saxen! Just det här tyget är köpt på en marknad i Tanzania.

 

Tada!



Wrap yourself around me

 

Pics: mina privata

 

Pic: people.com



Ett av mina bästa tips för att variera ett plagg är skärpet! Med ett bälte kan du binda samman två plagg som normalt inte skulle se ut att funka tillsammans. Du kan markera din midja när du bär en oversized tröja eller skjorta - som Kate Moss alltså. Ett lite grövre bälte kan dessutom funka ypperligt utanpå en kappa eller jacka. En finare klänning kan "kläs ner" med hjälp av ett skärp.

Möjligheterna är oändliga!


Never let it go

pic: flickr.com

 

pic: geekhandbags.com

 

Sienna Miller - hon har den goda smaken att fastna för accessoarer som funkar med det mesta. Den här Pradaväskan hänger på hennes arm oavsett om hon bär kort sommarkjol och herrskor (för övrigt sommarens bästa kändisoutfit) eller om hon bara hoppat i ett par jeans och en enkel top.

 

Pic: min privata (klicka för att se större bild)


Här ovan syns min privata väska, köpt sommaren -08 för en tjuga på Erikshjälpen. Liiite lik Pradaväskan va..? :)


It's a match!

Personligen gillar jag inte alls överdrivet matchade kombinationer, där man valt att bära flera plagg/asseccoarer i samma färg. Då får ju ingenting synas, utan allt smälter in i vartannat.

Men, ibland funkar det bara - trots samma färger i olika mönster.

 

Pics: mina privata

 

Yllekofta: Humana, ca. 100 kr
Skinnväska i Patchwork: Erikshjälpen, 129 kr.

 


The fortunate few

pic: whowhatwear.com

 


Olivia Palermo älskar mode, och det syns! Hon drar nytta av sina fantastiska ben och bär upp korta klänningar och kjolar som få. Dessutom är hon en fena på att blanda olika material. Japp, jag gillar henne skarpt och använder flitigt hennes kombinationer som inspiration.

 

 


Välkommen till Vintagelle!

Den här bloggen ska INTE handla om mig och min nuna! Du kommer inte att få läsa om mina cafébesök, vad jag tar på mig varje dag eller vad jag och mina vänner gjorde i helgen. Du kommer att skonas från privata partybilder och känslourladdningar.

Här handlar det bara om glädje och inspiration!

Du kommer att få ta del av mina inspirationskällor kring mode. Att framgångsrikt kombinera olika färger, material och stilar är en konst! Vissa lyckas särskilt bra, och bilder på dem kommer publiceras under bland annat "Well Done Celeb". Vidare kommer jag att dela med mig av tips, nyheter, mina egna vintagekap och mycket mer.

Planen är att inom kort köra igång den huvudsakliga delen av Vintagelle. Vad det blir får du veta så småningom :)










RSS 2.0